Menu główne

Imprezy

Finansowanie

Projekt: "Utworzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego Bramy Morawskiej na Zamku Piastowskim w Raciborzu"

Beneficjent: Powiat Raciborski

Całkowity koszt projektu:
23 964 731,63 zł

Wysokość dotacji z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego:
19 646 860,69 zł

Środki własne beneficjenta:
4 317 870,94 zł

 


Punkt Informacji Turystycznej

ul. Zamkowa 2
47-400 Racibórz
Budynek Bramny

tel. +48 32 414 02 33, 32 700 60 52
tel. +48 32 700 60 50 wewn. 105

e-mail: zamekraciborz@silesia.travel, it@zamekpiastowski.pl, promocja@zamekpiastowski.pl

Punkt Informacji Turystycznej na Zamku otwarty jest w następujących dniach i godzinach:

  1. w okresie od 1 października do 31 marca:
    • od poniedziałku do piątku 9.00-16.00,
    • w soboty, niedziele i święta: 10.00-18.00,
  2. w okresie od 1 kwietnia do 30 września we wszystkie dni tygodnia:10.00-18.00,
  3. Punkt Informacji Turystycznej i Zamek są zamknięte:
    • 1 stycznia (Nowy Rok),
    • w sobotę i niedzielę wielkanocną,
    • 1 listopada,
    • 24 i 25 grudnia.
Imprezy
Rozmiar tekstu A A A
Strona główna » Archiwum Wydarzeń » Powiatowy Konkurs „Zaprezentuj swój biznesplan” rozstrzygnięty na Zamku Piastowskim w Raciborzu
 
Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł:
Podaj imię polecającego:
Podaj swój adres email:
dodano: 26.11.2019 r.
Powiatowy Konkurs „Zaprezentuj swój biznesplan” rozstrzygnięty na Zamku Piastowskim w Raciborzu

We wtorkowe przedpołudnie 26 listopada 2019 r. w sali konferencyjnej na Zamku Piastowskim w Raciborzu został rozstrzygnięty powiatowy konkurs „Zaprezentuj swój biznesplan”. Konkurs został zorganizowany dla uczniów ostatnich klas szkół ponadpodstawowych powiatu raciborskiego w ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości wspólnie przez Starostwo Powiatowe w Raciborzu oraz Powiatowy Urząd Pracy. Komisja Konkursowa wyłoniła najlepsze pomysły na przedsięwzięcia o charakterze biznesowym i przyznała nagrody, których pula wyniosła łącznie 5 tys. zł.

Pierwsze miejsce zajął Dawid Pater z CKZiU nr 2 Mechanik za projekt pod nazwą „Działalność gospodarczo-wytwórcza w zakresie hodowli alpak oraz pozyskiwania luksusowego runa z alpak”. Laureat odebrał z rąk starosty raciborskiego Grzegorza Swobody nagrodę o wartości 2 000 zł.

1 500 zł i II miejsce przypadło Aleksandrowi Musiołowi, również z CKZiU nr 2 Mechanik, za projekt „Działalność wytwórczo-usługowo-handlowa w zakresie produkcji sprzętów powszechnego użytku, sprzedaży hurtowej i detalicznej artykułów użytku domowego - dozowników oraz inteligentnego sprzętu codziennego użytku”.

III miejsce zajęła Karolina Rygiel z Ekonomika, autorka biznesplanu pod nazwą „Działalność usługowa w zakresie organizacji imprez okolicznościowych oraz integracyjnych - wedding planer”. Laureatka III miejsca odebrała nagrodę o wartości 1 000 zł.

IV przyznano Damianowi Machowskiemu z CKZiU nr 2 Mechanik za „Działalność w zakresie usług tapicerskich, renowacji mebli tapicerowanych, elementów nietypowych, tapicerowania wnętrz i samochodów”. Laureat IV miejsca odebrała nagrodę o wartości 500 zł.

Serdecznie gratulujemy!


Galeria
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
 
Strona główna /RODO - Klauzule Informacyjne/WYSTAWY CZASOWE/Imprezy - Zapowiedzi/Warsztaty - Oferta/Cennik/Aktualności/Turystyka/Kontakt/O Zamku/Multimedia/Archiwum Wydarzeń/Linki/Mapa strony/Realizacja Projektu/Lokalizator/E-kartki

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013. Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby

© Powiat Raciborski / Projekt i wykonanie: Margomedia
Portal www.zamekpiastowski.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij