Menu główne

Imprezy

Finansowanie

Projekt: "Utworzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego Bramy Morawskiej na Zamku Piastowskim w Raciborzu"

Beneficjent: Powiat Raciborski

Całkowity koszt projektu:
23 964 731,63 zł

Wysokość dotacji z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego:
19 646 860,69 zł

Środki własne beneficjenta:
4 317 870,94 zł

 


Punkt Informacji Turystycznej

ul. Zamkowa 2
47-400 Racibórz
Budynek Bramny

tel. +48 32 700 60 52
tel. 32 414 02 33 wew. 105

e-mail: zamekraciborz@silesia.travel, it@zamekpiastowski.pl, promocja@zamekpiastowski.pl

Punkt Informacji Turystycznej na Zamku otwarty jest w następujących dniach i godzinach:

  1. w okresie od 1 października do 31 marca:
    • od wtorku do piątku: 9.00-16.00,
    • w soboty, niedziele i święta: 10.00-18.00,
  2. w okresie od 1 kwietnia do 30 września:
    • od wtorku do niedzieli: 10.00-18.00,
  3. Punkt Informacji Turystycznej i Zamek są zamknięte:
    • 1 stycznia (Nowy Rok),
    • w sobotę i niedzielę wielkanocną,
    • 1 listopada,
    • 24 i 25 grudnia.
Rozmiar tekstu A A A
Strona główna » Imprezy - Zapowiedzi » Piwny Fajer niebawem na Zamku Piastowskim
 
Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł:
Podaj imię polecającego:
Podaj swój adres email:
dodano: 26.07.2019 r.
Piwny Fajer niebawem na Zamku Piastowskim

Lubisz dobrą zabawę, a przy tym jesteś miłośnikiem złotego trunku? Dobrze trafiłeś! Browar Zamkowy, Browar Rynek, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych oraz Ośrodek Sportu i Rekreacji, Raciborskie Centrum Kultury wraz z Agencją Promocji Ziemi Raciborskiej i Wspierania Przedsiębiorczości na Zamku Piastowskim w Raciborzu i Powiatem Raciborskim zapraszają serdecznie mieszkańców powiatu i gości na Raciborski Festiwal Piwa, który odbędzie się w sobotę 3 sierpnia na Zamku Piastowskim w Raciborzu.

Początek już od godz. 8.30, kiedy to wystartuje III Międzynarodowa Raciborska Giełda Birofilów. Więcej o wydarzeniu TUTAJ. Z kolei o godz. 12.00 zaplanowano otwarcie stanowisk z piwem oraz food trucków. Na 15.00 zaplanowany został Bieg Wokół Komina. Dystans, jaki będą mieli do pokonania zawodnicy wynosi około 2,5 kilometra. Będzie to jednak bieg specyficzny, gdyż uczestnicy będą musieli podczas niego zebrać odpowiednią ilość niezbędnych składników do uwarzenia piwa. Do tego celu posłuży kubeczek, z którym każdy wystartuje. Bieg odbywać będzie się ścieżkami i alejkami Parku Zamkowego, ścieżką wzdłuż Odry oraz Bulwarami Nadodrzańskimi. Zgłoszenia udziału można dokonać TUTAJ. O godz. 15.00 został zaplanowany start mężczyzn, zaś o 15.30 wystartują chętne panie. Opłata startowa do dnia 1 sierpnia wynosi 5,00 złotych, natomiast w dniu zawodów wynosić będzie 10,00 złotych. Z regulaminem biegu można zapoznać się TUTAJ

Po biegu, o godz. 16.00 rozpocznie się Piwny Festiwal. W jego trakcie nie zabraknie wielu atrakcji. Wśród nich znajdą się m. in. występy kabaretowe, rozstrzygnięty zostanie konkurs piwny, którego główną nagrodą będzie możliwość uwarzenia piwa własnego przepisu w Browarze Zamkowym lub w Browarze Rynek.

Na godz. 19.30 na zamkowej scenie zagra zespół Alge'aters, natomiast o 20.10 przed publicznością zaprezentuje się zespół The trAst.

ZAPRASZAMY!!!

Strona główna /POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTANIA PLIKÓW COOKIES/Projekt „Przy książęcym stole”/Projekt „Wspólna historia poprzez zabawę”/RODO - Klauzule Informacyjne/Imprezy - Zapowiedzi/Cennik/Aktualności/Turystyka/Kontakt/O Zamku/Multimedia/Archiwum Wydarzeń/Linki/Mapa strony/Realizacja Projektu/Lokalizator/E-kartki/Deklaracja dostępności

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013. Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby

© Powiat Raciborski / Projekt i wykonanie: Margomedia
Portal www.zamekpiastowski.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij