Menu główne

Imprezy

Finansowanie

Projekt: "Utworzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego Bramy Morawskiej na Zamku Piastowskim w Raciborzu"

Beneficjent: Powiat Raciborski

Całkowity koszt projektu:
23 964 731,63 zł

Wysokość dotacji z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego:
19 646 860,69 zł

Środki własne beneficjenta:
4 317 870,94 zł

 


Punkt Informacji Turystycznej

ul. Zamkowa 2
47-400 Racibórz
Budynek Bramny

tel. +48 32 700 60 52
tel. 32 414 02 33 wew. 105

e-mail: zamekraciborz@silesia.travel, it@zamekpiastowski.pl, promocja@zamekpiastowski.pl

Punkt Informacji Turystycznej na Zamku otwarty jest w następujących dniach i godzinach:

  1. w okresie od 1 października do 31 marca:
    • od wtorku do piątku: 9.00-16.00,
    • w soboty, niedziele i święta: 10.00-18.00,
  2. w okresie od 1 kwietnia do 30 września:
    • od wtorku do niedzieli: 10.00-18.00,
  3. Punkt Informacji Turystycznej i Zamek są zamknięte:
    • 1 stycznia (Nowy Rok),
    • w sobotę i niedzielę wielkanocną,
    • 1 listopada,
    • 24 i 25 grudnia.
Aktualności
Rozmiar tekstu A A A
Strona główna » Aktualności » Studenci Instytutu Studiów Edukacyjnych i Sztuki bronili się na zamku
 
Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł:
Podaj imię polecającego:
Podaj swój adres email:
dodano: 07.07.2017 r.
Studenci Instytutu Studiów Edukacyjnych i Sztuki bronili się na zamku

W środę 5 lipca 2017 r. w domu książęcym na Zamku Piastowskim w Raciborzu odbył się egzamin licencjacki studentów kierunku: edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych PWSZ w Raciborzu. Tegoroczny egzamin był wyjątkowy, ponieważ ambitne studentki w czasie studiów zrealizowały program aż dwóch specjalności: kreacja plastyczna z grafiką użytkową oraz techniki malarskie i projektowanie witrażu.

Do obrony przystąpiły: MAGDALENA BOGDAN, NATALIA CHLEBEK, AGNIESZKA KRÓL, KAMILA MILCAREK, KAROLINA MLECZKO, ANGELIKA PAWERA, DOMINIKA WINKLER, ANDREA ZIEGLER, KAMILA ZIEGLER.

Prace artystyczne realizowane były pod kierunkiem: prof. Kazimierza Cieślika (malarstwo) oraz dr hab. Franciszka Niecia (grafika i fotografia). Promotorem teoretycznych prac dyplomowych był dr Henryk Fojcik. Komisji egzaminacyjnej przewodniczyła dr Karolina Stanieczek. Prace dyplomowe recenzowały: dr Barbara Piechaczek (teoretyczne prace licencjackie), dr Magdalena Gogół-Peszke i dr Gabriela Habrom-Rokosz (licencjackie dyplomy artystyczne).

Obrony dyplomów zakończyły się z sukcesem, zaś w dwóch przypadkach Komisja złożyła wniosek o wyróżnienie prac. Wspomniane prace będzie można oglądać do połowy lipca, w godzinach od 10.00 do 18.00. Wstęp po wykupieniu biletu w Punkcie Informacji Turystycznej – parter (budynek bramny). Zwiedzanie co pełną godzinę z przewodnikiem. Zainteresowane grupy prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny +48 32 700 60 52 lub e-mailowy: promocja@zamekpiastowski.pl.

Fotorelacja: dr Gabriela Habrom-Rokosz


Galeria
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
Strona główna /POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTANIA PLIKÓW COOKIES/Projekt „Przy książęcym stole”/Projekt „Wspólna historia poprzez zabawę”/RODO - Klauzule Informacyjne/Imprezy - Zapowiedzi/Cennik/Aktualności/Turystyka/Kontakt/O Zamku/Multimedia/Archiwum Wydarzeń/Linki/Mapa strony/Realizacja Projektu/Lokalizator/E-kartki/Deklaracja dostępności

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013. Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby

© Powiat Raciborski / Projekt i wykonanie: Margomedia
Portal www.zamekpiastowski.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij