Menu główne

Imprezy

Finansowanie

Projekt: "Utworzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego Bramy Morawskiej na Zamku Piastowskim w Raciborzu"

Beneficjent: Powiat Raciborski

Całkowity koszt projektu:
23 964 731,63 zł

Wysokość dotacji z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego:
19 646 860,69 zł

Środki własne beneficjenta:
4 317 870,94 zł

 


Punkt Informacji Turystycznej

ul. Zamkowa 2
47-400 Racibórz
Budynek Bramny

tel. +48 32 700 60 52
tel. 32 414 02 33 wew. 105

e-mail: zamekraciborz@silesia.travel, it@zamekpiastowski.pl, promocja@zamekpiastowski.pl

Punkt Informacji Turystycznej na Zamku otwarty jest w następujących dniach i godzinach:

  1. w okresie od 1 października do 31 marca:
    • od wtorku do piątku: 9.00-16.00,
    • w soboty, niedziele i święta: 10.00-18.00,
  2. w okresie od 1 kwietnia do 30 września:
    • od wtorku do niedzieli: 10.00-18.00,
  3. Punkt Informacji Turystycznej i Zamek są zamknięte:
    • 1 stycznia (Nowy Rok),
    • w sobotę i niedzielę wielkanocną,
    • 1 listopada,
    • 24 i 25 grudnia.
Aktualności
Rozmiar tekstu A A A
 
Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł:
Podaj imię polecającego:
Podaj swój adres email:
dodano: 08.10.2020 r.
„Naturalne wspomaganie odporności” - wykład Beaty Nowak na Zamku Piastowskim

We czwartkowy wieczór 8 października 2020 r. w sali konferencyjnej, dawnej siedziby Piastów w Raciborzu można było wysłuchać Beaty Nowak, która wygłosiła prelekcję pt. „Naturalne wspomaganie odporności”. W trakcie spotkania była możliwość zadawania pytań, na które autorka wykładu z przyjemnością odpowiadała. Ponadto udzieliła niezbędnych wskazówek, podzieliła się swoją wiedzą i doświadczeniem z publicznością.

- Aby zachować zdrowie niezbędna jest dobra odporność, którą budujemy codziennie, dzięki odpowiedniej diecie i aktywnemu trybowi życia. Jednak w okresie jesiennym, a szczególnie w obliczu pandemii potrzebujemy odrobiny wsparcia. Obok diety bogatej np. w kiszonki będącej źródłem kwasu mlekowego, który wzmacnia system obrony czy herbat z miodem i przyprawami korzennymi, warto pomyśleć o witaminach i mikroelementach, szczególnie o witaminie C, D oraz cynku czy produktach pochodzenia pszczelego. Wspomaganie organizmu tymi składnikami może okazać się kluczowe dla zachowania zdrowia, ponieważ często sama dieta nie wystarcza - powiedziała Beata Nowak, autorka prelekcji.


Galeria
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
Strona główna /POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTANIA PLIKÓW COOKIES/Projekt „Przy książęcym stole”/Projekt „Wspólna historia poprzez zabawę”/RODO - Klauzule Informacyjne/Imprezy - Zapowiedzi/Cennik/Aktualności/Turystyka/Kontakt/O Zamku/Multimedia/Archiwum Wydarzeń/Linki/Mapa strony/Realizacja Projektu/Lokalizator/E-kartki/Deklaracja dostępności

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013. Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby

© Powiat Raciborski / Projekt i wykonanie: Margomedia
Portal www.zamekpiastowski.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij