Menu główne

Imprezy

Finansowanie

Projekt: "Utworzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego Bramy Morawskiej na Zamku Piastowskim w Raciborzu"

Beneficjent: Powiat Raciborski

Całkowity koszt projektu:
23 964 731,63 zł

Wysokość dotacji z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego:
19 646 860,69 zł

Środki własne beneficjenta:
4 317 870,94 zł

 


Punkt Informacji Turystycznej

ul. Zamkowa 2
47-400 Racibórz
Budynek Bramny

tel. +48 32 700 60 52
tel. 32 414 02 33 wew. 105

e-mail: zamekraciborz@silesia.travel, it@zamekpiastowski.pl, promocja@zamekpiastowski.pl

Punkt Informacji Turystycznej na Zamku otwarty jest w następujących dniach i godzinach:

  1. w okresie od 1 października do 31 marca:
    • od wtorku do piątku: 9.00-16.00,
    • w soboty, niedziele i święta: 10.00-18.00,
  2. w okresie od 1 kwietnia do 30 września:
    • od wtorku do niedzieli: 10.00-18.00,
  3. Punkt Informacji Turystycznej i Zamek są zamknięte:
    • 1 stycznia (Nowy Rok),
    • w sobotę i niedzielę wielkanocną,
    • 1 listopada,
    • 24 i 25 grudnia.
Polecamy
Rozmiar tekstu A A A
Najnowsze informacje
dodano: 17.03.2015 r.

17 marca 2015 r. w sali konferencyjnej na Zamku Piastowskim w Raciborzu odbyła się konferencja pt. „Rodzina zastępcza-zagrożenia, wsparcie, satysfakcja”, którą zorganizowało Stowarzyszenie Rodzin Zastępczych „Przyjazny Dom” oraz Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Raciborzu. Patronat nad konferencją objął Starosta Raciborski – Ryszard Winiarski. W wydarzeniu wzięło udział blisko 150 osób. Zapraszamy do galerii zdjęć.

więcej »
dodano: 16.03.2015 r.

W poniedziałkowe popołudnie 16 marca 2015 roku w domu książęcym na Zamku Piastowskim w Raciborzu odbył się wernisaż wystawy pt. „-70% od ceny regulowanej”, prac uczniów Zespołu Szkół Ekonomicznych w Raciborzu. Młodzi technicy organizacji reklamy już po raz trzeci prezentują w zamkowych wnętrzach swoje prace, w ramach cyklu „Słowo i Obraz”. Przypomnijmy, pierwsza wystawa odbyła się w listopadzie 2012 roku. Ekspozycja przedstawia projekty uczniów klas II-IV wykonanych w latach 2013-2014. W otwarciu wystawy wzięło udział około 120 osób. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

więcej »
dodano: 16.03.2015 r.

W sobotę, 18 kwietnia 2015 r. zapraszamy na III Zamkowy Jarmark kwiatów, żywności ekologicznej i rękodzieła. - Podobnie jak przed rokiem, łączymy jarmark z dobrą zabawą. Sprzedającym zapewnimy dużą frekwencję, a kupującym świetną zabawę - mówi Grażyna Wójcik, dyrektor Agencji Promocji Ziemi Raciborskiej i Wspierania Przedsiębiorczości na Zamku Piastowskim w Raciborzu.

Jarmark_2015_plakat, 4.9.2015 r.

więcej »
dodano: 16.03.2015 r.

W piątek 20 marca zapraszamy na wykład nauczyciela medytacji Adama Jankiewicza, zorganizowany przez Buddyjski Ośrodek Medytacyjny w Raciborzu. Wykład rozpocznie się o godz. 19.00 w sali konferencyjnej. Potrwa około 2 godzin i będzie miał charakter otwarty dla publiczności.

więcej »
dodano: 16.03.2015 r.

Od 1 kwietnia, wraz z przejściem na czas letni, wydłużają się w tygodniu godziny pracy Punktu Informacji Turystycznej na Zamku Piastowskim w Raciborzu. Dłużej będzie można też zwiedzać dawną piastowską siedzibę.

więcej »

1 / 2 / 368 / 369 / 370 / 371 / 372 / 373 / 374 / 577 / 578

Strona główna /POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTANIA PLIKÓW COOKIES/Projekt „Przy książęcym stole”/Projekt „Wspólna historia poprzez zabawę”/RODO - Klauzule Informacyjne/Imprezy - Zapowiedzi/Cennik/Aktualności/Turystyka/Kontakt/O Zamku/Multimedia/Archiwum Wydarzeń/Linki/Mapa strony/Realizacja Projektu/Lokalizator/E-kartki/Deklaracja dostępności

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013. Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby

© Powiat Raciborski / Projekt i wykonanie: Margomedia
Portal www.zamekpiastowski.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij