Menu główne

Imprezy

Finansowanie

Projekt: "Utworzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego Bramy Morawskiej na Zamku Piastowskim w Raciborzu"

Beneficjent: Powiat Raciborski

Całkowity koszt projektu:
23 964 731,63 zł

Wysokość dotacji z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego:
19 646 860,69 zł

Środki własne beneficjenta:
4 317 870,94 zł

 


Punkt Informacji Turystycznej

ul. Zamkowa 2
47-400 Racibórz
Budynek Bramny

tel. +48 32 700 60 52
tel. 32 414 02 33 wew. 105

e-mail: zamekraciborz@silesia.travel, it@zamekpiastowski.pl, promocja@zamekpiastowski.pl

Punkt Informacji Turystycznej na Zamku otwarty jest w następujących dniach i godzinach:

  1. w okresie od 1 października do 31 marca:
    • od wtorku do piątku: 9.00-16.00,
    • w soboty, niedziele i święta: 10.00-18.00,
  2. w okresie od 1 kwietnia do 30 września:
    • od wtorku do niedzieli: 10.00-18.00,
  3. Punkt Informacji Turystycznej i Zamek są zamknięte:
    • 1 stycznia (Nowy Rok),
    • w sobotę i niedzielę wielkanocną,
    • 1 listopada,
    • 24 i 25 grudnia.
Aktualności
Rozmiar tekstu A A A
Strona główna » Aktualności » LATINO PARTY ON AIR niebawem na Zamku Piastowskim
 
Podaj adres email osoby, której chcesz polecić artykuł:
Podaj imię polecającego:
Podaj swój adres email:
dodano: 16.07.2021 r.
LATINO PARTY ON AIR niebawem na Zamku Piastowskim

Powiat Raciborski, Zamek Piastowski w Raciborzu oraz Akademia Tańca El Pachanguero zapraszają w sobotę 24 lipca na wyjątkowe wydarzenie taneczne – LATINO PARTY ON AIR. To już trzeci raz łączymy magiczny klimat średniowiecznego zamku z gorącymi rytmami Kuby, Kolumbii, Dominikany czy też Puerto Rico. Zapraszamy miłośników muzyki i tańca do wspólnej podróży do świata największych hitów latino, w tym salsy, bachaty, mambo, cha cha cha i wielu innych. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny. Poznajcie program!

W programie:
- krótkie lekcje tańca
- animacje taneczne
- pokazy tańca

Bawimy się na profesjonalnej zadaszonej scenie w pełnym uroku dziedzińcu zamku. Zaczynamy o 21:00 a kończymy około 2:00.

Nad wydarzeniem czuwa Aleksander Piecha, twórca salsowej sceny w regionie. Salsy uczył się w najbardziej renomowanych szkołach tańca w Kolumbijskim mieście Cali, czyli w Światowej Stolicy Salsy. Od blisko 20 lat dzieli się swoją pasją do tańca i kultury Ameryki Południowej. Założyciel Akademii Tańca El Pachanguero, dyplomowany instruktor, choreograf, trener i tancerz.

W 2014 r. jako pierwszy artysta salsowy z Polski reprezentował kraj podczas największego konkursu solistów w Europie – Campeonato Internacional de Pasos Libres. W tym samym roku zakwalifikował się do finału jednego z największych turniejów salsy na świecie, czyli Festival Mundial de Salsa de Cali w Kolumbii. Startował w kategorii Baile Caleno (czyli w bardziej tradycyjnym stylu) oraz w kategorii Cabaret (salsa sportowa). Był to pierwszy raz kiedy to para z Europy pokazała się na arenie tego konkursu. Po dziś dzień, żadna para spoza Kolumbii nie zakwalifikowała się do obu kategorii.

To człowiek-instytucja, charyzmatyczny instruktor oraz ogromna kopalnia wiedzy w jednej osobie.

LATINO PARTY ON AIR niebawem na Zamku Piastowskim

Strona główna /POLITYKA PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTANIA PLIKÓW COOKIES/Projekt „Przy książęcym stole”/Projekt „Wspólna historia poprzez zabawę”/RODO - Klauzule Informacyjne/Imprezy - Zapowiedzi/Cennik/Aktualności/Turystyka/Kontakt/O Zamku/Multimedia/Archiwum Wydarzeń/Linki/Mapa strony/Realizacja Projektu/Lokalizator/E-kartki/Deklaracja dostępności

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013. Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl

Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego – realna odpowiedź na realne potrzeby

© Powiat Raciborski / Projekt i wykonanie: Margomedia
Portal www.zamekpiastowski.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij